#5 – Zoekwoorden voor je website.

Deze week gaan we eens kijken hoe je de beste zoekwoorden kunt selecteren voor jouw website. Ik zie maar al te vaak dat bedrijven termen gebruiken op hun website waar de meerderheid van de bezoekers geen raad mee weet. Als je een bedrijf bent dat zwembaden voor particulieren verkoopt, dan zal men waarschijnlijk ook op zoek zijn naar “zwembaden” maar niet naar “ultrapool”.

Ik de video van deze week gaan we kijken welke zoekwoorden centraal staan voor jouw website. Op basis van deze zoekwoorden geeft Google gratis en voor niets aan hoeveel mensen zoeken op deze woorden. Het wordt pas leuk wanneer je de alternatieven bekijkt die Google Adviseert. Het blijkt dat de term die jij al die tijd gebruikt helemaal niet gebruikt wordt door de bezoekers van jouw website.

We gaan dus het jargon van de bezoekers gebruiken voor een optimalisatie van de website. Dit doen we in een paar simpele stappen.

  1. We kijken hoe vaak er gezocht wordt op het zoekwoord. Dit doen we door middel van de Google Keyword Planner.
  2. We kijken naar alternatieve zoekwoorden die wellicht beter scoren dan de woorden die je zelf gebuikt.
  3. We plaatsen deze zoekwoorden in een MS-Excel lijst onder de kolom zoekers.
  4. Nu gaan we de concurrenten achterhalen voor dit zoekwoord. Dit zijn het aantal (geoptimaliseerde) hits wat we vinden als we een zoekactie uitvoeren met dit zoekwoord. Dit die je door in de zoekbalk in te geven: intitle:”zoekwoord” AND inurl:”zoekwoord” AND inanchor:”zoekwoord”. Hierbij is zoekwoord uiteraard het zoekwoord dat je wilt gebruiken.
  5. De waarden die hieruit komen plaatsen we ook in onze MS-Excel lijst onder concurrenten.
  6. Nu delen we het de zoekers door de concurrenten. Hier volgt de KEI uit. Dit staat voor Keyword Effectiveness Index.

De zoekwoorden met de hoogste KEI zijn de meest effectieve zoekwoorden. Dit betekent dat deze zoekwoorden relatief de meeste zoekers per maand hebben. Daarnaast zijn deze zoekwoorden relatief het minst geoptimaliseerd voor Google in de websites op het web.

zoekwoorden-algemeen-google zoekwoorden-specifiek-google

In het filmpje hieronder laat ik stap voor stap zien hoe je een zoekwoordenonderzoek voor jouw website uitvoert.

Veel plezier met het kijken naar deze video en succes met het zoekwoordenonderzoek. In de volgende video(’s) gaan we verder in op de optimalisatie van de website met behulp van deze zoekwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

16 + 3 =