Ik ga weer klantenpiramides bouwen

Na jaren van alleen maar websites, webshops en online consultancy is de fascinatie voor de Customer Marketing methode er nog altijd. Daarom heb ik besloten om het weer op te pakken en het als programma en dienst aan te bieden.

Momenteel ben ik bezig een zelfstudieprogramma te maken over de klantenpiramides. Hoe bouw je zelf een klantenpiramide als je omzetcijfers van de afgelopen jaren hebt. Het lijkt in eerste instantie eenvoudig, maar er komen toch nog wel de nodige formules aan te pas.

Bij de nieuwe aanpak heb ik mij beperkt tot MS Excel. Tegenwoordig kan dit programma duizenden en duizenden regels snel doorrekenen. Dus met een klantenbestand van duizenden klanten kunnen we met MS Excel uit de voeten. En met de nieuwe slimme functies is het mogelijk om data samen te voegen tot één spreadsheet om de analyses te kunnen uitvoeren. Over enkele weken verwacht ik niet alleen het zelfstudieprogramma klaar te hebben, maar is het ook mogelijk om de hulpsheet te downloaden vanaf deze website.

Ik bied vanaf nu een nieuwe dienst aan om je te helpen met de klantenpiramides. Binnenkort komt ook van deze dienst een beschrijving op de website.